🎥 | Hockeysters met 'B-team' onderuit tegen Engeland in Pro League

Trevor Wagener • 19:37, 04-06-2022 / Laatste Update: 10:21, 12-12-2023

De Nederlandse Hockeysters hebben in Londen in de Pro League met 3-1 verloren van Engeland. Bondscoach Jamilon Mülders koos over het kanaal voor een B-ploeg.

Het elftal bestond uit jonge speelsters: vanwege de recent afgelopen play offs ontbraken de speelsters van Den Bosch en SCHC. Zonder de gevestigde namen had Oranje weinig in te brengen tegen Engeland. De nederlaag betekende de 2e in de huidige Pro League.

Hockeysters verliezen van Engeland

In april werd ook al van India verloren. Anna Toman schoot de Engelsen in het 2e kwart uit een corner op voorsprong. Isabelle Petter verdubbelde de score in datzelfde kwart. Maxime Kerstholt zorgde, eveneens uit een corner, voor de aansluitingstreffer. Grace Balsdon bepaalde - opnieuw uit een strafcorner - de eindstand.

Oranje kreeg kansen genoeg op meer treffer. Onder meer Felice Albers was met enkele pogingen dichtbij een treffer, maar tot meer dan 1 doelpunt leidde dat niet. Zondag speelt Oranje wedstrijd nummer 2 tegen Engeland. Better luck next time, ladies.