Herlings verliest koppositie  wereldkampioenschap motorcross aan Sloveen

IPA/Sipa USA/ProShots

Herlings verliest koppositie wereldkampioenschap motorcross aan Sloveen

Marcel Roes • 19:47, 03-10-2021 / Laatste Update: 15:00, 07-01-2024

Jeffrey Herlings is zijn leidende positie in het wereldkampioenschap van de koningsklasse MXGP kwijtgeraakt in de Grote Prijs van Duitsland. De Sloveen Tim Gajser (Honda) won de race op het circuit van Teutschenthal en passeerde de Nederlander in de stand. Het verschil in punten tussen de beide rivalen is erg klein.

Herlings finishte in de 1e manche als 2e achter de Spanjaard Jorge Prado, maar wel voor Gajser. De Brabander duelleerde tot op de meet met Prado. In de sprong over de finishbult knalden de beide KTM-rijders met hun crossmotoren tegen elkaar en gingen onderuit. Herlings kon ongedeerd weglopen, maar Prado moest op een brancard worden afgevoerd.

De Spanjaard was zo geblesseerd dat hij in de 2e heat niet in actie kwam. Herlings startte gewoon. Hij viel in de 1e ronde terug naar de 5e plaats, wist zich gedurende de race op te werken naar de 3e plek, maar kon Gajser en de Fransman Romain Febvre (Kawasaki) niet meer bedreigen. Met de winst in de GP verdiende de Sloveen 3 punten meer dan Herlings, die nu 2 punten achter staat in het kampioenschap. Het WK telt nog 7 ronden.