Het is weer raak: Jeffrey Herlings breekt sleutelbeen
i

Ray Archer/KTM

Het is weer raak: Jeffrey Herlings breekt sleutelbeen

Robert Hüsken • 16:51, 23-10-2023 / Laatste Update: 14:40, 07-01-2024

De valpartijen en botbreuken stapelen zich dit jaar op voor motorcrosser Jeffrey Herlings. Amper hersteld van zijn vorige blessure liep de 5-voudig wereldkampioen zaterdag in Vlissingen bij een val een sleutelbeenbreuk op. Dat meldt Motocrossplanet.nl.

Op videobeelden is te zien dat Herlings tijdens de strandcross in aanraking komt met een gevallen achterblijver en ten val komt. Herlings zal door de nieuwe tegenslag weer voor enige tijd uitgeschakeld zijn. Normaliter zou de KTM-rijder wel op tijd hersteld kunnen zijn voor de start van het wereldkampioenschap in 2024 op 10 maart in Argentinië. Zijn voorbereiding loopt wel ernstige vertraging op.

2023 was een onfortuinlijk jaar voor Herlings (29), ondanks dat hij het record aantal grand prix-overwinningen van Stefan Everts aanscherpte tot 103. 2 keer moest hij zijn WK-campagne afbreken wegens botbreuken. Daardoor miste hij 8 WK-weekeinden en kwam in de eindstand niet verder dan de 8ste plaats. Zijn laatste grand prix reed hij op 13 augustus in Zweden.

Blessures lopen als een rode draad door zijn motorcrosscarrière. Anders had hij ook het record aantal wereldtitels van Everts (10) dicht kunnen naderen.