Jeffrey Herlings herovert leiding in WK-klassement na 2e plek in Frankrijk
i

IPA/Sipa USA/ProShots

Jeffrey Herlings herovert leiding in WK-klassement na 2e plek in Frankrijk

Sjors Tanis • 16:48, 10-10-2021 / Laatste Update: 05:06, 07-01-2024

Jeffrey Herlings heeft de leiding terug in het WK-klassement van de MXGP. De 27-jarige Brabander eindigde als 2e in de 1e manche van de Grote Prijs van Frankrijk, achter Romain Febvre.

Herlings nam de 1e plaats in de WK-stand daardoor weer over van de Sloveense titelverdediger Tim Gajser, die als 6e over de finish kwam met zo’n 45 seconden achterstand.

Spannende race

De Nederlandse KTM-crosser startte op het zandcircuit van Lacapelle-Marival vanaf poleposition. Halverwege de race werd Herlings gepasseerd door Febvre, tot grote vreugde van de duizenden Fransen langs de kant. Febvre bouwde een voorsprong van ruim 5 seconden op, maar in de laatste rondes knokte de Nederlander zich terug. Herlings zat in de laatste ronde vlak achter de Kawasaki van de Fransman, maar hij wist Febvre niet te passeren.

Later op zondag volgt de 2e manche. Herlings had vorige week in Duitsland de leiding in het WK moeten afstaan aan Gajser, die met 2 punten voorsprong aan de GP van Frankrijk begon. De Nederlander heeft na de 1e manche 3 punten voorsprong op Febvre en 5 punten op Gajser.