Jeffrey Herlings pakt net niet de hoofdprijs bij Grote Prijs van België

Marcel Roes • 19:53, 01-08-2021 / Laatste Update: 17:15, 13-12-2023

Jeffrey Herlings is bij de Grote Prijs van België op de 2e plaats geëindigd. De KTM-coureur, amper hersteld van een schouderblessure, won in Lommel de 1e manche en kwam in de 2e manche als 5e over de finish.

Herlings moest in de eindstand alleen Romain Febvre voor zich dulden. De Fransman won de 2e manche nadat hij in de 1e op de 2e plek was geëindigd. Pauls Jonass belandde in het eindklassement van de Grand Prix op de 3e plaats.

Tim Gajser

In de WK-stand bleef titelhouder Tim Gajser aan de leiding. De Sloveen kwam in België na 2 manches niet verder dan de 6e plek. Herlings, die vorige week door zijn blessure de Grote Prijs van Tsjechië miste, heeft als nummer 5 een achterstand van 42 punten op Gajser.

Glenn Coldenhoff finishte in Lommel als 9e en 13e. Hij staat in de WK-stand op de 7e plek. Calvin Vlaanderen neemt in het klassement de 12e plaats in en Brian Bogers bezet de 14e positie.