Jeffrey Herlings reageert na gebroken nekwervel: 'Samenvatting van mijn loopbaan'
i

EPA

Jeffrey Herlings reageert na gebroken nekwervel: 'Samenvatting van mijn loopbaan'

Eimert Pruis • 11:59, 13-06-2023 / Laatste Update: 23:45, 08-01-2024

Jeffrey Herlings heeft een gebroken nekwervel overgehouden aan zijn crash in Duitsland. "Ik voelde dat er wat mis was", zei de Nederlandse motorcrosser.

Door zijn gebroken nekwervel mist Herlings sowieso de komende twee raceweekenden in de MXGP. De 28-jarige Brabander ging afgelopen weekend tijdens de GP van Duitsland over de kop. Een operatie is volgens zijn team KTM niet nodig, maar de recordwinnaar moet eind deze maand en begin volgende maand de GP’s in het Indonesische Sumbawa en Lombok overslaan en rust houden.

Samenvatting loopbaan Herlings

"Dit vat mijn carrière in zekere zin samen", reageert de Nederlander, 2-voudig wereldkampioen in de MXGP. "We pakken het record van overwinningen, maar dan krijgen we weer een blessure en een tegenslag. Ik ben blij dat ik niet geopereerd hoef te worden en ik hoop zo snel mogelijk weer bij mijn team terug te zijn en weer te kunnen racen."

Record in MXGP

Herlings maakte in maart zijn rentree bij de GP van Argentinië nadat hij een jaar aan de kant had gestaan met een gebroken hiel. De Brabander boekte vorige maand zijn 102e zege in de MXGP, meer dan elke andere motorcrosser.

Stand WK

Herlings ging zondag in het Duitse Teutschenthal aan het einde van de 1e manche vanuit leidende positie over de kop. Hij kon de wedstrijd nog wel afmaken, maar eindigde als 20e. Zijn Spaanse rivaal Jorge Prado won de 1e manche. Bij afwezigheid van Herlings zegevierde Prado ook in de 2e manche. Prado verstevigde met zijn 2 zeges zijn leidende positie in de tussenstand van het WK. Prado heeft 453 punten. Herlings volgt met 386 punten.