Jeffrey Herlings verlengt contract bij KTM en is blij met vertrouwen na 'donkere periode'
i

Pro Shots

Jeffrey Herlings verlengt contract bij KTM en is blij met vertrouwen na 'donkere periode'

Joris Kaper • 13:47, 30-01-2023 / Laatste Update: 10:33, 12-12-2023

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zijn contract met Red Bull KTM Factory Racing met 2 jaar verlengd. De 2-voudig wereldkampioen in de MXGP ligt nu tot en met 2025 vast bij het motorcrossteam.

Herlings tekende zijn eerste contract bij KTM al in 2009 en debuteerde in het jaar erop als 15-jarige in de MX2-klasse. Sinds die tijd pakte de Nederlander 99 grandprix-zeges in verschillende klassen. Hij werd 3 keer wereldkampioen in de MX2 en 2 keer in de zwaarste categorie, de MXGP: in 2018 en 2021. Afgelopen seizoen miste Herlings volledig vanwege een gebroken linkerhiel en een operatie.

Vertrouwen

De 28-jarige Herlings is momenteel in voorbereiding op komend seizoen, dat op 12 maart begint in Argentinië. "Ik ben nu misschien de langst dienende atleet bij Red Bull KTM. En er komen dus nog wat jaren bij", aldus de motrocrosser. "Ik werk al 15 jaar goed samen met het team. We hebben allemaal dezelfde doelen. Het is ook mooi dat het team na zo’n donkere periode nog vertrouwen in me heeft", aldus Herlings.

Rentree

Teammanager Tony Cairoli heeft alle vertrouwen in een geslaagde rentree. "Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, maar hij is zo'n kampioen dat ik zeker weet dat hij weer gaat winnen." En ook Pit Beirer, directeur van KTM Motorsports, heeft lovende woorden: "We hebben een gepassioneerde en toegewijde jongen zien uitgroeien tot een van de beste motorcrossers ter wereld. We gaan aan zijn succesverhaal zeker nog een paar hoofdstukken toevoegen."