Jongetje (2) overleden na ongeluk motorcrossbaan: coureur belandde op vader en zoon
i

ANP (ter illustratie van motorcross)

Jongetje (2) overleden na ongeluk motorcrossbaan: coureur belandde op vader en zoon

Pim Huberts • 18:04, 23-10-2022 / Laatste Update: 09:53, 12-12-2023

Een 2-jarig jongetje is zondag overleden nadat hij zaterdag ernstig gewond raakte bij een ongeluk op een motorcrossbaan in het Groningse Marum. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Een 19-jarige motorcoureur belandde bij een sprong naast de baan en kwam bovenop Stefan (het jongetje) en zijn vader terecht. Het jongetje ving de grootse klap op. De 35-jarige vader liep ernstige verwondingen op en ook de motorrijder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de familie was Stefan een groot fan van crossen. "Hij kon ook niet wachten om naar de crossbaan toe te gaan. Wat gisteren een leuk uitje samen moest worden is uitgelopen op een ramp", deelde zijn moeder in een bericht op Facebook.

Contact met motorcrosser

Volgens RTV Noord liepen de vader en zoon net een tunnel uit toen het ongeval gebeurde. De coureur raakte de controle over het stuur kwijt. Stefan is na het ongeluk niet meer bij bewustzijn geweest. De familie van het jongetje wil graag in contact komen met de motorcrosser. "Want deze jongen is ook in een nachtmerrie gekomen en we verwijten hem helemaal niks."