Moeder omgekomen jongetje (2): 'Verwijten motorcrosser niets, voor hem ook een nachtmerrie'

Trevor Wagener • 11:16, 24-10-2022 / Laatste Update: 05:15, 12-12-2023

De moeder van het 2-jarige jongetje dat het voorbije weekend overleed bij een ongeval op de motorcrossbaan verwijt de bewuste motorcoureur niets. Dat schreef zij in een Facebook-bericht. De kleine Stefan overleed in het Groningse Marum nadat een crossmotor bovenop hem landde.

De machine viel bovenop hem en zijn vader. De coureur verloor het evenwicht en viel van de baan. Volgens de moeder was de jonge Stefan niet meer bij bewustzijn. "Wat een leuk uitje moest worden, liep uit op een ramp", schreef de moeder op sociale media. "Het liep uit op een nachtmerrie. Stefan was dol op de cross en kon niet wachten om er naartoe te gaan."

De moeder was niet aanwezig en reed meteen vanuit hun woonplaats in Friesland naar Groningen: ze wilde Stefan nog levend kunnen zien. "De artsen zeiden dat hij het hooguit een paar uur vol zou houden."

RIP motorcross-fan Stefan (2)

De vader van de jongen brak een been en is er, naar omstandigheden, oké aan toe. Uiteindelijk stierf Stefan in de armen van zijn moeder. "Ik ben zo blij dat ik nog afscheid heb kunnen nemen", schreef zij. "Lieve Stefan, crossfan, allemansvriend, draak, woesteling, maar het o zo zorgzame lieve broertje van Marrit. We gaan je enorm missen en we houden van jou, grote vent."

Ze wil graag in contact komen met de 19-jarige crosser. "Hem wordt niets verweten. Hij is ook in een nachtmerrie gekomen."