Motorcrosser Coldenhoff pakt 2 keer brons bij Grand Prix van Lombok

Eimert Pruis • 13:42, 02-07-2023 / Laatste Update: 17:13, 11-12-2023

Motorcrosser Glenn Coldenhoff is bij de Grand Prix van Lombok in de MXGP-klasse in Indonesië op het podium beland. De Nederlander eindigde in beide manches op de 3e plaats. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Romain Febvre, die de 2e manche won en in de 1e manche 2e werd. Calvin Vlaanderen reed in beide manches naar de 7e plaats.

In het klassement om de wereldtitel is Coldenhoff nu de beste Nederlander op de 5e plaats. Jeffrey Herlings komt voorlopig niet in actie vanwege een gebroken nekwervel. Hij is daardoor kansloos in de strijd om de wereldtitel, waarin hij nog wel 6e staat. De Spanjaard Jorge Prado heeft na 11 wedstrijden de leiding.

MX2

In de MX2 eindigde Roan van de Moosdijk als 4e in het klassement over 2 manches. Hij eindigde als 3e in de 1e rit en in de 2e sessie werd hij 6e. De Belg Jago Geerts, hersteld van een polsblessure, was beide keren de sterkste.