Fit verklaard: Michael van der Mark maakt rentree in WK Superbikes op TT Circuit Assen
i

ANP

Fit verklaard: Michael van der Mark maakt rentree in WK Superbikes op TT Circuit Assen

Joris Kaper • 15:18, 21-04-2022 / Laatste Update: 16:30, 08-01-2024

Mooi nieuws voor Michael van der Mark! De Nederlander maakt komend weekend zijn rentree in het WK Superbikes op het TT Circuit Assen. Van der Mark brak vorige maand zijn voet tijdens een trainingsrit op de mountainbike, maar is nu door de artsen fit verklaard en dus mag hij in zijn thuiscircuit in actie komen.

De BMW-motorrijder miste door zijn voetblessure (en bijbehorende operatie) al de eerste drie racerondes van het Superbike-seizoen op het Spaanse MotorLand Aragon-circuit. De Nederlander wilde sowieso in actie komen in Assen, maar had daarvoor groen licht van de artsen nodig. Die is er nu en dus kan Van der Mark dit weekend genieten van zijn thuispubliek.

1 weekend, 3 racerondes

Het weekend begint voor Van der Mark op vrijdag met de vrije trainingen. Na de eerste vrije training zal de Nederlander voor de zekerheid nogmaals worden onderzocht tijdens een medische keuring. Daarna volgt zaterdag 1 race, terwijl er zondag nog 2 op de racekalender staan. Een mooi weekend voor de Nederlandse motorsportfanaten op het TT Circuit Assen!