MotoGP: deze geblesseerde coureurs missen net als Márquez na Portimão de volgende GP
i

Pro Shots

MotoGP: deze geblesseerde coureurs missen net als Márquez na Portimão de volgende GP

Trevor Wagener • 19:20, 27-03-2023 / Laatste Update: 05:18, 12-12-2023

Marc Márquez mist vanwege een blessure, die hij na zijn ongeluk van zondag bij de GP van Portugal, de volgende MotoGP-race. De Spanjaard hield een gebroken duim over na een harde crash met Miguel Oliveira en Jorge Martin. De 30-jarige Márquez is niet de enige coureur die ontbreekt.

Ook Pol Espargaró en Enea Bastianini moeten de volgende skippen vanwege blessures. Het voorbij weekend werd op het snelle beruchte circuit van Portimão de seizoensopener gereden. De race stond op zijn zachtst gezegd in het teken van crashes.

Zien 🎥: Bagnaia wint 1e MotoGP-race van het seizoen, Márquez uitgefloten na harde crash met thuisrijder

Pech op Portimão

Vrijdag viel Honda-coureur Espargaró op het asfalt en in de bandenstapel. Gevolg? Een gebroken kaak en -wervel. Op zaterdag ging Bastianini - in de 1e MotoGP-sprintrace ooit - onderuit en brak zijn schouderblad. Bij de race op zondag maakte de agressief aanvallende Márquez een remfout, waarna hij Martin én thuiscoureur Oliveira raakte. Die laatste en Márquez kwamen hard neer.

Hoewel Martin door kon rijden, ging ook híj later onderuit. "Portimão is een circuit waar over het algemeen vrij veel valpartijen plaatsvinden. Dat komt door de aard van het circuit, met veel hoogteverschil en blinde bochten." Martin gaf ook aan boos te zijn op Márquez, omdat het niet de 1e keer bleek dat de meervoudig kampioen té gretig wil passeren.