TT Isle of Man eist 3e slachtoffer: ook motorcoureur Davy Morgan overleden

7 juni 2022

Getty Images (archief)
davy-morgan-overleden-tt-isle-of-man

Dat de TT Isle of Man-race zeer gevaarlijk is, wisten we al. Tijdens de 2022-editie van het racefestijn kwamen deze week al 2 coureurs tragisch om het leven, maar daar is helaas een 3e bijgekomen. Davy Morgan, een motorcoureur uit Noord-Ierland, crashte in de laatste ronde van de 1e Supersport Race en bezweek daarbij aan zijn verwondingen.


Morgan was een zeer ervaren motorcoureur die 20 jaar geleden voor de 1e keer zijn opwachting maakte op de TT van Isle of Man. De organisatie heeft zijn familie en vrienden hun medeleven betuigd.

3 fatale ongevallen in deze editie
Eerder in deze editie van de straatraces op het Isle of Man kwamen ook de Fransman Cesar Chanel de Britse Supersport-coureur Mark Puslow (29) al om het leven.

UPDATE: De organisatie laat weten een treurige fout te hebben gemaakt. Niet Lavorel, maar Chanel is tragisch om het leven gekomen. Lavorel ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

263 deelnemers omgekomen
Het racefestijn op het Isle of Man dat 2 weken duurt, wordt gehouden op de openbare wegen van het Bristse eiland. Het blijkt zoals wel vaker nog steeds een erg gevaarlijke race te zijn. Sinds de 1e editie in 1907 kwamen er 263 deelnemers om het leven bij ongelukken.