2 medailles! Dit gebeurde er op 3 augustus op de Olympische Spelen
i

ANP

2 medailles! Dit gebeurde er op 3 augustus op de Olympische Spelen

Brian Vesseur • 19:45, 03-08-2021 / Laatste Update: 18:48, 07-01-2024

Dag 11 van de Olympische Spelen zit erop! Voor Nederland een lekkere dag, met 2 nieuwe medailles. Goud bij het baanwielrennen en brons bij het zeilen. We nemen je mee langs de Nederlanders die op 3 augustus in actie kwamen op de Olympische Spelen.

En dan beginnen we natuurlijk bij het goud. Op de teamsprint maakten de Nederlandse heren hun favorietenrol volledig waar. In de finale werd Groot-Brittannië verslagen door Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, waar ook Matthijs Büchli credits verdient. Het is de 1e gouden medaille voor Nederlandse heren op de baan sinds 1936.

De gouden race:

LEES OOK: Programma Olympische Spelen: wat gebeurt er in de nacht van 3 op 4 augustus?

Brons

Het brons ging naar Annemiek Bekkering en Annette Duetz. Het duo begon als koploper aan de medalrace in de klasse 49erFX, maar op de laatste dag bleek brons het hoogst haalbare. Alsnog een prachtig resultaat voor Bekkering en Duetz!

Reactie Bekkering en Duetz:

LEES OOK: Stand medaillespiegel Olympische Spelen na 3 augustus: Nederland klimt een plekje

Uitgeschakeld

De Olympische Spelen zitten erop voor Bart Deurloo. De turner werd 7e in de rekstokfinale. Hij kwam ten val, probeerde het daarna nog eens, maar het ging allemaal niet vlekkeloos. Helaas.

Voor wie het toernooi er ook op zit: de waterpolosters. In de kwartfinale was Hongarije te sterk. Zij gaan overigens nog niet naar huis, er moet namelijk nog gestreden worden om plek 5. Daar moet je dan nog maar zin in hebben...