Marcel Roes • 13:18, 02-08-2021 / Laatste Update: 15:34, 05-01-2024

Jeffrey Hoogland is onderdeel van de Nederlandse teamsprinters en die zijn in Tokio de huizenhoge favoriet. Die constatering moeten de baanwielrenners gewoon onder ogen zien, zo zegt Hoogland nuchter. Maakt de Nederlandse eqyuipe geen fouten, dan ligt normaliter goud te blinken voor de regerend wereldkampioen.

"Ik ben niet met de concurrentie bezig, alleen met onszelf", zegt hij tegen het ANP. "We mogen gerust zeggen dat we goud moeten halen. Ik zou eigenlijk niet weten waarom niet." De Nederlanders hebben ook het wereldrecord in handen: 41,225. De teamsprint bestaat uit 3 rondjes en na elke ronde haakt er 1 van de 3 startrijders af.

Rio

Hoogland (28) heeft veel geleerd van de Olympische Spelen in Rio in 2016. Daar werden de teamsprinters 6e en Hoogland kwam individueel in het sprinttoernooi niet verder dan plek 11. "Misschien was het wel goed dat ik daar op mijn bek ging. Ik dacht dat ik als topsporter leefde, maar ben er achter gekomen dat dat zeker niet zo was". Inmiddels volgt hij een streng dieet en wordt hij door een mental coach begeleid.