'Beijing' als laatste klus: Maurits Hendriks stopt na 12 (!) jaar als TD van NOC*NSF

Trevor Wagener • 14:25, 14-02-2021 / Laatste Update: 20:40, 07-01-2024

Maurits Hendriks, het waren mooie jaren! Hij stopt na de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing als technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF.

Dat zei hij voordat de laatste dag van de WK Afstanden in Thialf begon tegen de NOS. "Dan doe ik het ruim 12 jaar en dan is het goed om het stokje over te geven", zo ging Hendriks verder over zijn beslissing om volgend jaar plaats te maken voor een nieuwe technisch directeur.

"Je denkt er lange tijd over na. Het vak is zo mooi. Er zijn nog zo veel dingen die je zou willen bereiken. Dan is het verleidelijk te zeggen: ik ga door, maar ik vraag van sporters ook om te ontwikkelen en te innoveren. Dan moet ik dat van mijzelf en van de job ook vragen. Dus ik ga na Beijing het stokje doorgeven."

Geen grappen, wel woordgrappen

Omdat Tokio (2021) en Beijing (2022) dicht op elkaar zitten, gaat hij na de Spelen in China pas plaatsmaken. "Iets anders wil ik het team niet aandoen", vertelde Hendriks, die geen idee heeft wie hem op zal gaan volgen. "Zelf kijk ik alleen vooruit. We moeten nog een klus klaren." Op de Spelen, al bleek Hendriks ook een master in actuele woordgrappen maken. "Het is goed om niet over 1 nacht ijs te gaan." Badummmmmmmm, bwop!