🥉 | BRONS! Kirsten Wild (38) heeft dan eindelijk een olympische medaille te pakken
i

Getty Images

🥉 | BRONS! Kirsten Wild (38) heeft dan eindelijk een olympische medaille te pakken

Eimert Pruis • 07:56, 08-08-2021 / Laatste Update: 05:51, 08-01-2024

De Olympische Spelen zijn voor Nederland afgesloten met brons voor Kirsten Wild. Daarmee beëindigt Wild op 38-jarige leeftijd haar imposante wielerloopbaan. Na dit seizoen stopt ze.

De baanwielrenster werd al 8 keer wereldkampioen maar had vlak voor haar laatste olympische race nog steeds geen medaille. En dus moest daar verandering in komen. Op het omnium ging ze wisselend van start maar op de afsluitende puntenkoers maakte ze zoveel goed dat ze het brons veroverde.

Kirsten begon redelijk met een 5e plaats op de scratch en was vooral blij dat ze een massale valpartij ontliep.

BLUNDER op de afvalrace

Vervolgens leverde een sterke temporace een 2e plaats op en lag ze vol op medaillekoers. Die koers wijzigde flink toen ze blunderde in de afvalrace. Ze lette even niet op, viel af en eindigde als 11e. Op de puntenkoers moest het dus gebeuren, waar ze als nummer 5 van de stand aan begon.

Ze sprokkelde punten en hoopte zelfs nog een ronde te pakken om zoveel punten te pakken dat ze kon meestrijden om goud. Uiteindelijk wist ze op het einde dat ze de Deense Amalie Dideriksen voor moest blijven voor brons. Ze won een sprintje van haar concurrente en bleef haar vervolgens voor. De Amerikaanse Jennifer Valente werd olympisch kampioen, Yumi Kajihara uit Japan won zilver.