Concurrente van Kimberley Bos op Olympische Spelen in tranen: 'Ik weet niet of ik dat aankan'
i

Getty Images

Concurrente van Kimberley Bos op Olympische Spelen in tranen: 'Ik weet niet of ik dat aankan'

Sjors Tanis • 21:13, 02-02-2022 / Laatste Update: 09:17, 12-12-2023

Het is hoogst onzeker of Kim Meylemans (25) over anderhalve week mee kan doen aan het olympisch skeletontoernooi. De Belgische mag haar quarantainehotel in Beijing verlaten, maar wordt nu opnieuw 7 dagen afgezonderd.

Bij het skeleton op de Olympische Spelen start Kimberley Bos namens Nederland.

Reactie

Meylemans testte vorige week bij haar aankomst op de luchthaven in Peking positief op corona. Zonder medeweten van het BIOC, het Belgisch Olympisch Comité, moet ze nu weer in isolatie. Meylemans mag gedurende die 7 dagen haar huis niet verlaten en wordt 2 keer per dag onderworpen aan een PCR-test. Op Instagram lucht de skeletonster haar hart.

"Dag iedereen, jullie hebben het nieuws gelezen dat ik uit het quarantainehotel mag”, begint Meylemans haar emotionele Instagrampost. "Dit zou betekenen dat ik naar het olympisch dorp zou mogen, maar ons vervoer ging ergens anders naartoe. Dat is waar ik nu ben. Ik moet hier nog 7 dagen blijven, met 2 PCR’s per dag en zonder contact met iemand anders.”

Wel trainen

Meylemans mag, in afzondering, wel door blijven trainen op de skeletonbaan. "Ik weet niet of ik ooit nog in het olympisch dorp toegelaten zal worden. Dit is een heel moeilijk moment voor mij. Ik vraag jullie wat tijd, ik bekijk wat de volgende stappen zijn die ik kan ondernemen. Al weet ik niet of ik het aankan om nog 14 dagen onder deze omstandigheden hier te zijn.”

De 4 runs in het skeleton bij de vrouwen staan op het programma op 11 en 12 februari. Maandag gaan de officiële trainingen van start.

UPDATE 20.40 uur: IOC grijpt in

Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) heeft ingegrepen. Meylemans heeft het quarantainehotel verlaten en is aangekomen in het olympisch dorp. Ze is er dus toegelaten, ook dat was tot enkele uren voor haar nog onzeker. "Eerst en vooral bedankt voor alle steun”, liet de Belgische al weten op een Instagram-story.

"Ik heb heel veel steun gekregen uit België. De video en de inspanningen hebben geloond, om 23.35 uur werd er op mijn deur geklopt en werd ik geëscorteerd naar het olympisch dorp. Ik zit nu in een geïsoleerde vleugel. Ik voel me veilig, en hier kan ik toch wat beter trainen.”