😯 | Deze 5 sporten zijn voorgesteld voor de Olympische Spelen van 2028
i

Getty Images

😯 | Deze 5 sporten zijn voorgesteld voor de Olympische Spelen van 2028

Matthijs Nijhuis • 09:42, 10-10-2023 / Laatste Update: 06:41, 07-01-2024

De Olympische Spelen in Parijs moeten nog beginnen (2024), toch zijn ze in Amerika al volop bezig met de voorbereidingen voor hun sportfeestje. In 2028 komen de spelen naar Los Angeles, waarvoor de organisatie van de Spelen 5 nieuwe sporten heeft voorgesteld...

Over pak 'm beet 4 jaar kunnen we wellicht genieten van honkbal/softbal, cricket, flag football, lacrosse en squash. Het voorstel moet eerst goedgekeurd worden door het uitvoerend comité. Die gaan van 15 tot en met 17 oktober in overleg.

Nieuwe disciplines

Er zouden aanvankelijk 9 'nieuwe' sporten op het programma komen te staan. Ook karate, kickboksen, breakdance en motorsport dienden zich aan, maar deze zijn niet voorgesteld door de organisatie. Vreemd, want breakdancers mogen in Parijs wel meedoen met de Spelen.

Amerikaanse sporten

De 5 sporten die nu wel officieel zijn voorgesteld zijn voornamelijk Amerikaans georiënteerd. Flag football is een soort American football, maar dan zonder lichamelijk contact: de spelers dragen vlaggetjes die moeten worden afgepakt. Lacrosse is vooral populair in Canada en de VS. Bij deze sport dragen de spelers een stick met aan het uiteinde een netje, waarmee een bal moeten worden gegooid.