Dit is waarom shorttracker Jens van 't Wout een groot litteken en gouden tand heeft
i

ANP

Dit is waarom shorttracker Jens van 't Wout een groot litteken en gouden tand heeft

Eimert Pruis • 14:14, 11-02-2022 / Laatste Update: 10:48, 12-12-2023

Misschien is het je weleens opgevallen. Shorttracker Jens van 't Wout heeft een groot litteken op zijn rechterwang en een gouden tand. De Nederlandse olympiër is niet bang aangelegd en beukt er vol in bij het shorttracken. En dat heeft soms gevolgen.

Waarom heeft Jens van 't Wout een groot litteken?

De 20-jarige shorttracker heeft een schaats in zijn gezicht gekregen bij een wedstrijd. Om precies te zijn de schaats van de Israëliër Vladislav Bykanov. In september 2019 viel hij keihard en kwam de schaats in het gezicht van Van 't Wout.

Waarom heeft Jens van 't Wout een gouden tand?

Bij hetzelfde ongeluk verloor Van 't Wout 2 tanden. Die waren uit zijn mond geslagen. Terwijl zijn collega-shorttrackers op zoek gingen naar zijn tanden belde hij met het thuisfront. "Misschien moet je toch eens een gouden tand nemen", zeiden zijn ouders.

Van 't Wout luisterde vroeger altijd naar rappers met gouden en diamanten tanden in hun mond. "Dat ga ik ook doen, dacht ik meteen na mijn ongeluk." En zo gebeurde, in zijn onderkaak heeft Van 't Wout een gouden tand. En oh ja, er zit ook nog een titanium bout in zijn kaak. Wat een bikkel!