Er is hoop! De geblesseerde Polman zit in de Olympische Spelen-selectie
i

FrontzoneSport via Getty Images

Er is hoop! De geblesseerde Polman zit in de Olympische Spelen-selectie

Brian Vesseur • 20:26, 24-05-2021 / Laatste Update: 13:10, 05-01-2024

Estavana Polman zit bij de voorlopige selectie van 22 handbalsters voor de Olympische Spelen. De 28-jarige handbalster raakt onlangs geblesseerd aan haar rechterknie. Polman is een van de sterkhouders van Oranje.

Het is hoogst onzeker of Polman op tijd fit is voor de Spelen, maar bondscoach Emmanuel Mayonnade houdt haar wel bij de groep. Eerder deze maand formeerde de Fransman een groep van 35 speelsters, die in aanmerking komen voor een plek in de olympische selectie. Mayonnade heeft de selectie nu teruggebracht tot 22 speelsters. Hij mag over 2 maanden 14 handbalsters meenemen naar Tokio, plus 1 reserve.

In 2019 pakte opbouwspeelster Polman met Oranje de wereldtitel en werd toen uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Vorige blessure

Polman scheurde juli vorig jaar de kruisband in haar rechterknie af en moest een operatie ondergaan. Ze maakte vorige maand haar rentree bij Oranje, maar het ging onlangs weer mis bij een wedstrijd van haar Deense club Esbjerg. Polman kreeg een tik op haar knie en schreeuwde het uit van de pijn. Een operatie bleek niet nodig, maar ze heeft wel schade aan de rechterknie opgelopen. De 28-jarige Arnhemse werkt op trainingscomplex Papendal aan haar revalidatie.