Estafette-renner Terrence Agard brak in 2015 zijn nek: 'We komen van ver'

Marcel Roes • 21:01, 07-08-2021 / Laatste Update: 03:46, 08-01-2024

Alle vier renners (plus Jochem Dobber, die in de halve finale liep) van de Nederlandse 4x400 meter estafetteploeg hebben zo hun verhaal. Maar de opmerkelijkste route richting zilver van deze helden is toch wel die van Terrence Agard. Hij brak in 2016 bij een auto-ongeluk een nekwervel en zijn topsportbestaan hing aan een zijden draadje.

Met een big smile en zilveren plak om de nek keert hij even terug naar die donkere dag in 2016. Naar het incident waar ook renners Churandy Martina en Hensley Paulina bij waren betrokken. Zij kwamen met de schrik weg, Agard moest lang revalideren. "Toen ik vandaag het stadion inkwam, was er even een besefmoment. Ik heb gehuild en nu word ik weer emotionee", zegt hij tegen De Telegraaf.

Waard

Agard weet dat deze mannen enorme potentie hebben, maar het kwam er vaak niet uit. "Kwalificeren voor de kampioenschappen was altijd heel moeilijk en er ging altijd van alles mis. Het was altijd erg frustrerend. We komen dus van heel ver en hebben heel hard gewerkt. Maar het is het allemaal waard geweest."

Iedereen heeft zijn zilveren steentje bijgedraegn, maar Agard blonk uit: zijn splittijd van 43,76 seconden was de 2e tijd van alle 32 finalelopers.