Goed nieuws: 2 groepswedstrijden van Oranje Leeuwinnen op Spelen mét publiek
i

Getty

Goed nieuws: 2 groepswedstrijden van Oranje Leeuwinnen op Spelen mét publiek

Sjors Tanis • 20:05, 08-07-2021 / Laatste Update: 02:37, 06-01-2024

De Oranje Leeuwinnen spelen 2 groepsduels op de Olympische Spelen toch met publiek op de tribunes. Volgens de Japanse minister van olympische zaken zijn op locaties buiten de regio 'Groot-Tokio' nog wel toeschouwers welkom.

De stadions mogen waarschijnlijk voor 50 procent gevuld worden, met een maximum van 10.000 bezoekers. De regionale autoriteiten zullen per locatie het maximale aantal toeschouwers bepalen.

Programma Leeuwinnen

Oranje begint het olympisch voetbaltoernooi voor vrouwenteams met 2 duels in Miyagi. Dat betekent dat zowel bij de openingswedstrijd tegen Zambia (21 juli) als tegen Brazilië (24 juli) voetbalfans uit Japan aanwezig mogen zijn. De laatste groepswedstrijd tegen China (27 juli) is in Yokohama en die stad maakt deel uit van Groot-Tokio.

Ook de olympische locaties in Fukushima, Shizuoka en Ibaraki mogen toeschouwers naar binnen laten. De olympische accommodaties in Groot-Tokio dienen echter gesloten te blijven voor publiek vanwege de toenemende coronazorgen. In maart viel al het besluit om geen buitenlandse sportliefhebbers toe te laten tot Japan tijdens de Spelen.