Handbal: vrouwenploeg valt helemaal uit elkaar
i

AFP

Handbal: vrouwenploeg valt helemaal uit elkaar

Marcel Roes • 15:39, 06-06-2021 / Laatste Update: 23:40, 05-01-2024

Welke handbalsters blijven er nog over voor de ploeg die naar de Olympische Spelen gaat? Jessy Kramer en Yvette Broch haakten al af. En nu blijkt dat ook Nikita van der Vliet de Zomerspelen moet missen.

De 21-jarige Van der Vliet heeft een rugblessure en ontbreekt maandag bij de start van de voorbereiding. Het kan erger, want Kramer besloot een punt achter haar loopbaan te zetten. En Broch (30) wil zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Het werd dan wel heel lastig om de Spelen mee te maken, vandaar haar afzegging.

Vervangers

Mayonnade heeft Tamara Haggerty (25) van de Duitse club TuS Metzingen opgeroepen voor de trainingsperiode. Nycke Groot (33) besloot onlangs om zich weer beschikbaar te stellen voor Oranje. Zij sluit over 2 weken aan. Groot had haar interlandcarrière 2 jaar geleden beëindigd.

3landentoernooi

De handbalsters spelen volgende maand een 3landentoernooi. De voorlopige selectie bestaat uit 22 speelsters, onder wie de van een knieblessure herstellende Estavana Polman. Mayonnade mag 14 handbalsters meenemen naar Tokio, plus 1 reserve.