Handboogschutters verliezen strijd om bronzen plak na zenuwslopende partij tegen Japan

Bart van der Wijst • 11:45, 26-07-2021 / Laatste Update: 17:29, 05-01-2024

NEE... De Nederlandse handboogschutters hebben net naast een medaille gegrepen op de Olympische Spelen. In de strijd om de 3e en 4e plek werd gastland Japan na een shoot-off aan de kant geschoven: 5-4. Daardoor is de bronzen plak binnen voor Steve Wijler, Gijs Broeksma en Sjef van den Berg.

Het werd een zenuwslopend potje tegen Japan. Nederland kwam op een 2-0 en 4-2 voorsprong, maar zag de tegenstander telkens langszij komen. Oranje had de kans om de wedstrijd te beslissen bij 4-2, alleen Van den Berg schoot in de 8 en daardoor gingen de punten naar Japan.

Shoot-off

In de shoot-off werd om en om geschoten, Nederland mocht beginnen. Wijler deed dat geweldig namens TeamNL met een 10! Japan schoot in de 9, waardoor het voordeel bij Oranje lag. Broeksma raakte vervolgens een 9 en dat deed de Japanner na hem ook. Van den Berg schoot evenals zijn landgenoten ook in de 9, maar zag dat de Japanner zijn pijl dichter in de 10 schoot dan Wijler. Overwinning voor Japan dus.

Daardoor blijft het bij 1 zilveren medaille voor TeamNL bij het handboogschieten. Die werd afgelopen zaterdag gewonnen door Wijler en Gabriela Schloesser-Bayardo bij de gemixte teams.