❤️ | Hockeysters vormen hart en maken zo statement tegen racisme en ongelijkheid
i

Nederlandse hockeyploeg

❤️ | Hockeysters vormen hart en maken zo statement tegen racisme en ongelijkheid

Eimert Pruis • 13:54, 28-07-2021 / Laatste Update: 23:58, 07-01-2024

De Nederlandse hockeysters hebben na de zege op Zuid-Afrika (5-0) op de Olympische Spelen een statement tegen racisme en ongelijkheid gemaakt. De speelsters van bondscoach Alyson Annan gingen zo op het speelveld staan dat ze een groot hart vormden. 

"Respect en acceptatie zijn twee van de kernwaarden van ons team", schrijven de speelsters bij een foto waarin ze een hart maken, die ze allemaal delen op Instagram.

"Het respecteren en accepteren van mensen van elk ras, geslacht, etniciteit, seksualiteit, bekwaamheid en leeftijd. We streven er naar om onszelf voortdurend te ontwikkelen. We vragen aandacht voor de verandering die we in de wereld willen zien."

Oranje voelde zich geroepen om een statement te maken omdat de speelsters van Zuid-Afrika vlak voor het duel knielden. "Dat hoorden we pas een paar minuten voor de wedstrijd", zei bondscoach Annan. "Wij wilden ook wat doen. Daar hebben we het samen met elkaar overgehad."

Eerder deze Spelen maakten ook al de Leeuwinnen een statement tegen racisme en ongelijkheid. De speelsters van bondscoach Sarina Wiegman kwamen het veld op in trainingsjacks met daarop een button met de tekst OneLove.