Lidewij Welten is fan van Memphis Depay: ‘Ik ben ook een eenling’

Marcel Roes • 17:02, 02-08-2021 / Laatste Update: 02:02, 05-01-2024

Lidewij Welten leek door een zware blessure niet mee te kunnen aar Tokio. Maar de hockeyster wilde niet opgeven, en liet haar revalidatie net als Memphis Depay vastleggen voor een documentaire

"Het was een heel zware blessure, ik heb het veel sneller gedaan dan gemiddeld", zegt ze. "Het is echt een klein wonder. Natuurlijk heb ik wel een paar tranen gelaten, maar het was tegelijkertijd geen enorme opgave om het op deze manier te doen. Opgeven, dat was pas een opgave geweest."

Memphis

Ze hield de volgers van haar social media-accounts volgen hoe het ging met haar revalidatie. Net als Memphis dus, die telkens updates plaatsten vanuit de sportschool en op het veld. "Grappig dat je die naam noemt, ik heb tijdens de revalidatie ook die documentaire van Memphis gekeken. Ik herkende wel wat dingen. Dat je een eenling bij de groep bent, bijvoorbeeld."

Drive

De korte docu over deze periode van haar leven heet 'Drive'. "Ik voelde me goed en stabiel en vond dat ik mocht uitspreken dat ik het zou gaan redden", verklaart ze. "Ik kende die jongens al, ze wilden al eerder een filmpje met me maken. Ik zei: als je echt iets gaafs wil maken, moet je nu komen.”

Wil je het hele interview lezen, ga dan naar het AD.