🎥 | Maarten Meiners levert beste prestatie van Nederlandse skiër op Winterspelen ooit

Marcel Roes • 10:22, 13-02-2022

Maarten Meiners (1992) is op de olympische reuzenslalom 18e geworden. Dat is de beste prestatie van een Nederlandse skiër op de Olympische Winterspelen ooit!

Dat hangt weer samen met het feit dat de Amersfoorter de eerste Nederlandse skiër op een olympisch toernooi is sinds 1952. Zwitser Marco Odermatt pakte de gouden plak. Meiners deed 2.15,48 over de 2 runs, Odermatt 2:09.35.

Sneeuw

De omstandigheden waren zwaar: het kunstsneeuw werd aangevuld door verse, echte sneeuw. Daardoor was het zicht slecht. Bij de 1e run kwamen 33 deelnemers niet bij de finish! De 2e run werd met 1 uur uitgesteld.

Meiners deed het ietwat voorzichtig aan in de 2e run. Wellicht speelt mee dat hij 3 dagen geleden door zijn rug ging. "Ik kon daarna bijna niet lopen, dus ik ben al blij dat ik relatief gezond aan de start kon staan", zei hij.

Pappenheimers

Meiners is de opvolger van Peter en Dick Pappenheim. De broers deden in 1952 mee in Oslo en werden 52e en 70e op de reuzenslalom.

Heilige grens

Een prachtig resultaat van Meiners natuurlijk, maar hij zal stiekem ook een beetje balen dat hij net de top 15 mist. Die heilige top 15 levert namelijk belangrijke rankingpunten op en zou hem een stuk verder helpen in zijn carrière. "Als ik 2 goede runs had neergezet was een top 15 mogelijk geweest, dan was ik echt superblij geweest."

"Ik hoop dat er deuren voor mij opengaan door mijn prestatie op de Spelen", zei Meiners eerder tegen Sportnieuws.nl. "Deze Spelen zijn voor mij pas het begin."

Lees ook: Kaaskop Maarten Meiners ruilde 2 paar ski’s voor koffiemachine: ‘Après-ski, maar dan met koffie’