Nils van der Poel gaat andere dingen doen: ultralopen, fietsen en uitslapen
i

ANP

Nils van der Poel gaat andere dingen doen: ultralopen, fietsen en uitslapen

Eimert Pruis • 13:02, 11-02-2022 / Laatste Update: 12:24, 07-01-2024

Nils van der Poel stopt met schaatsen en dus is het tijd voor andere dingen. Het Zweedse beest is niet alleen goed in heel hard rondjes schaatsen, hij kan ook heel hard en lang lopen en fietsen.

De 25-jarige Zweed zoekt altijd de grenzen op van het kunnen van zijn lichaam. Hij houdt ervan om zich volledig uit te putten. Waar andere schaatsers bijvoorbeeld maar een paar keer in het jaar de zware 10 kilometer rijden, doet hij er tientallen per jaar.

Lopen tot de dood

Hardlopen vindt Van der Poel ook geweldig. Een marathon van 100 kilometer is appeltje eitje voor de kwart-Nederlander (opa is Nederlands). Hij doet aan ultralopen, extreme afstanden lopen. Veel wedstrijden zijn 100 mijl, 160 kilometer. "Ik geef pas op als ik dood neerval", is een bekende uitspraak van hem.

Als Van der Poel niet loopt dan doet hij wel aan fietsen. Hij zit ook vaker op de fiets en heeft vaker zijn hardloopschoenen aan dan dat hij op schaatsen staat. Dus genoeg mooie plannen en uitdagingen voor de Zweed.

Lekker slapen

En nog iets niet geheel onbelangrijks. Hij gaat lekker lang uitslapen. Van der Poel houdt wel van slapen en staat niet makkelijk op uit zijn bed. Zo versliep hij zich 2 keer op het EK allround. Van der Poel: "Druk op een wedstrijddag nooit op de snooze-knop van je wekker."