Olympisch toernooi voor 'zilveren' Steve Wijler voorbij na slippertje in tweede set

Bart van der Wijst • 13:32, 29-07-2021 / Laatste Update: 15:00, 07-01-2024

Het olympisch toernooi voor de Nederlandse handboogschutters zit erop. Steve Wijler verloor donderdagochtend (Nederlandse tijd) bij de laatste 32 van de Kazach Ilfat Abdullin: 4-6. Een slippertje in de 2e set werd Wijler fataal.

De 1e set eindigde gelijk: 26-26. Daarna schoot Wijler slordig en daar profiteerde Abdullin optimaal van, de Kazach kwam op een 3-1 voorsprong. In de 3e en 4e set schoten beide schutters wederom evenveel punten in het bord, dus bleef het voordeel bij de Kazach. Daarom móest Wijler de laatste set winnen, maar ook daarin eindigden de heren gelijk.

Naar huis met medaille

Toch kan de 24-jarige Nederlander terugkijken op een succesvol olympisch toernooi. Vorige week zaterdag won hij samen met Gabriela Schloesser-Bayardo een zilveren medaille bij de gemixte teams. Eerder deze week greep Wijler samen met Sjef van den Berg en Gijs Broeksma net naast een bronzen plak.

Woensdag verloren Van den Berg en Broeksma al in het individuele toernooi, Schloesser-Bayardo deed dat donderdag. Daar kwam Wijler later op de dag nog bij.