Rob Kemps krijgt prominente rol tijdens Olympische Spelen in Parijs
Rob Kemps © Getty Images

Rob Kemps krijgt prominente rol tijdens Olympische Spelen in Parijs

18:21, 04-04-2024 / Laatste Update: 18:42, 04-04-2024

De presentator van het Team NL Huis tijdens de Olympische Spelen is bekend. Dat wordt Rob Kemps, bekend van onder meer feestact Snollebollekes.

Winnaar De Slimste Mens

Rob Kemps brak bij het grote publiek door als gezicht van Snollebollekes. De Brabantse feestact is bekend van nummers als Links, Rechts en Springen Nondeju. Kemps won in 2021 De Slimste Mens en presenteerde het programma Chansons!

Bijzondere vraag aan Sifan Hassan

Kemps werd tijdens de vorige Olympische Spelen nog even landelijk nieuws na een opvallende vraag van een Algemeen Dagblad-journalist aan Sifan Hassen. Aan de atlete, die in Tokio kort daarvoor goud won op de 5000 meter, werd gevraagd of ze Snollebollekes, de muziekgroep van Kemps, eigenlijk wel kende.

Die vraag, die de verslaggever stelde omdat de muziek van Snollebollekes werd gedraaid na haar gouden race, zorgde voor de nodige ophef. Veel mensen vonden het een beledigende vraag aan een topsporter die net voor een historisch moment had gezorgd. Hassan zelf gaf aan dat ze vooral genoot na haar gewonnen race dat ze zich niet realiseerde dat de muziek van Kemps werd gedraaid.

Kemps zelf reageerde gevat op de ophef, door Hassan via sociale media te feliciteren. 'Wa een prestatie, nondeju!'