SCHOKKEND! Zwitsers paard dat door hoeven zakte op Olympische Spelen is dood
i

AFP

SCHOKKEND! Zwitsers paard dat door hoeven zakte op Olympische Spelen is dood

Eimert Pruis • 11:08, 01-08-2021 / Laatste Update: 08:49, 07-01-2024

Triest nieuws vanuit de Olympische Spelen in Tokio. Het Zwitserse paard Jet Set van Robin Godel is overleden. Hij is ingeslapen in een paardenkliniek in Tokio na een triest ongeluk bij het Eventing. Het paard zakte na een sprong op het laatste watercomplex (hek 20) volledig door de hoeven en kon niet meer overeind komen.

Volgens onze verslaggever ter plaatse werden er direct hekken om het incident heen gezet en de speciale ambulance voor paarden werd richting de plek gereden. Het paard werd met sirenes naar een dichtbijgelegen kliniek gespoed en daar bleek al snel het ergste.

Onherstelbaar

In een verklaring van de paardensportfederatie spreekt de FEI van een "onherstelbare ligamentruptuur in het rechteronderbeen". De federatie heeft in samenspraak met ruiter Godel besloten om het paard op "humane gronden" te laten inslapen.

Wat precies de oorzaak is van het door de hoeven zakken van Jet Set is nog steeds een mysterie. Onderzoekers van de FEI hebben monsters genomen van het paard en er is een onderzoek gestart. Ook zal er nog sectie worden gepleegd.