Simone Biles over mentale problemen: 'Blessure aan mijn trots'

Marcel Roes • 18:40, 27-07-2021 / Laatste Update: 16:41, 07-01-2024

Journalisten in Tokyo hebben van Simone Biles, de Amerikaanse turner die zich terugtrok uit de landenwedstrijd, gehoord dat er inderdaad mentale issues waren die haar deden besluiten om zich terug te trekken. "Ik heb mijn trots geblesseerd", zei ze. En: "We gaan kijken of ik donderdag in actie kom."

Nadat ze haar teamgenoten succes wenste bleef ze in de gymzaal aanwezig om te juichen. Ze feliciteerde na afloop de Russische winnaars. "Ze krijgen van mij goud voor strijdlust", zei Biles over haar landgenoten.

Over haar niet zo geslaagde sprong zei ze dat ze er niet helemaal bij was en dat ze niet goed aanvoelde wat haar positie in de lucht was. Ze vreesde dat ze zich zou blesseren of de kans van Team USA op een plak zou verminderen.

Pijn

Op een persconferentie verklaarde ze: "Ik voelde niet meer zoveel plezier. Op deze Spelen wil ik het vooral voor mezelf doen, maar ik voel alsof ik het voor anderen doe. Dat doet pijn in mijn hart. Het voelt of iets wat ik graag doe van me wordt afgepakt"

Osaka

Conclusie, in de woorden van Biles: "Zet mentale gezondheid op 1, daarna komt pas sport." Ze zei geïnspireerd te zijn door Naomi Osaka.