Van der Poel gaat voor ritzege in Tour en goud op Spelen: 'Hopelijk hoogtepunt van de zomer'
i

Getty

Van der Poel gaat voor ritzege in Tour en goud op Spelen: 'Hopelijk hoogtepunt van de zomer'

Sjors Tanis • 22:31, 01-06-2021 / Laatste Update: 23:06, 07-01-2024

Mathieu van der Poel heeft als grote doel een gouden medaille op de Olympische Spelen van Tokio in het mountainbiken, maar de alleskunner op de fiets rijdt eerst nog de Tour de France. Hoewel hij het rittenschema nog niet heeft bekeken, is er wel een duidelijke ambitie.

"Ik zal er sowieso enkele ritten uitpikken en een etappe proberen te winnen. Dat zou een succes zijn in mijn 1e Tour”, zegt hij in een interview met Sporza.

Ronde van Zwitserland

Voor de Tour doet Van der Poel wedstrijdritme op in de Ronde van Zwitserland (6-13 juni). "Daar zal duidelijk worden hoe mijn conditie is. Ook in Zwitserland zal ik kijken welke etappes me het best liggen en voor een ritzege gaan”, aldus de kopman van Alpecin-Fenix, die in januari de wereldtitel in het veldrijden veroverde, in maart de Strade Bianche en 2 ritten in de Tirreno-Adriatico won en in april als 2e eindigde in de Ronde van Vlaanderen.

Tokio als hoogtepunt van zomer

In mei haalde Van der Poel zijn mountainbike van stal om 2 wereldbekers af te werken. Hij werd 7e in Albstadt en 2e in Nove Mesto. "Het was echt goed om weer op mijn mountainbike te zitten. Ik behaalde goede resultaten. Natuurlijk was de voorbereiding op die wedstrijden wel wat kort. Nu ben ik op hoogtestage in La Plagne om me klaar te stomen voor de 2e helft van het seizoen. Ik zal goed voorbereid zijn voor de komende doelen. De Ronde van Frankrijk is 1 van mijn doelen, maar de Olympische Spelen zijn mijn grootste doel. Ik ben al enkele jaren aan het toewerken naar de Spelen. Hopelijk wordt Tokio het hoogtepunt van de zomer.”