Van kunstsneeuw naar echte sneeuw: er komt winterweer aan in Beijing
i

Getty Images

Van kunstsneeuw naar echte sneeuw: er komt winterweer aan in Beijing

Bart van der Wijst • 19:07, 11-02-2022 / Laatste Update: 07:24, 12-12-2023

'It's beginning to look a lot like the Winter Olympics'. Het gaat namelijk sneeuwen in Beijing. Dat schrijft weer.nl. Een unicum, want zo vaak sneeuwt het in februari niet in de buurt van Beijing. Een olympisch wonder?

Wie afgelopen week naar de Winterspelen keek zag op de bergen in China net zoveel sneeuw liggen als op de Vaalserberg. Precies, helemaal niks dus. De pistes waarop de skiërs en snowboarders voor hun gouden medaille gingen bestonden voor 100 procent uit kunstsneeuw. Daar komt verandering in.

Laagje sneeuw

Zondagmiddag worden de eerste sneeuwvlokken verwacht in de regio van Beijing. De verwachting is dat er maximaal 10 centimeter kan vallen. In de bergen blijft er zo'n 15 centimeter liggen. Dat heeft gevolgen voor de olympiërs. Zij moeten hun materialen anders prepareren. Verder kunnen ook de pistenbully's van stal worden gehaald om de sneeuw weer mooi te maken.

Het grootste probleem aankomend weekend wordt waarschijnlijk niet de verse sneeuw, wel de harde wind. Met windstoten tot wel 60 km/u kunnen er problemen komen bij sommige evenementen. Afwachten dus of er dingen niet door kunnen gaan.