American Football-speler komt uit de kast: ‘Ik ben homo’

22 juni 2021

American footballer Carl Nassib heeft maandag geschiedenis geschreven door als 1e actieve NFL-speler openlijk uit te komen voor zijn homoseksualiteit. De speler van de Las Vegas Raiders deed dat in een videoboodschap op Instagram.


De 28-jarige Nassib vertelde dat hij hoopte dat zijn voorbeeld de zichtbaarheid van andere homoseksuele atleten vergroot.

Video
"Ik wilde even kort de tijd nemen om te zeggen dat ik homo ben", zei hij in de video. "Ik was al een tijdje van plan om dit te doen, maar eindelijk voel ik me op mijn gemak om het kwijt te kunnen. Ik heb echt het beste leven, de beste familie, vrienden en baan die een man zich kan wensen."

De speler benadrukt het niet te doen voor aandacht, maar omdat hij het belangrijk vindt homoseksualiteit in de sport zichtbaar te maken. "Ik hoop eigenlijk dat video's als deze en het hele coming-outproces op een dag niet meer nodig zijn. Maar tot die tijd zal ik mijn best doen en mijn deel bijdragen om een ​​cultuur te cultiveren die accepterend en medelevend is."