Estavana Polman na conflict alsnog weg bij Esbjerg: ‘Zo wilde ik hier niet eindigen’

23 juli 2022

ANP / EPA

Estavana Polman is weg bij Team Esbjerg. De 29-jarige handbalinternational lag al geruime tijd in de clinch met de leiding van de Deense club.


Via Instagram heeft ze nu laten weten dat er na 9 jaar een einde komt aan haar verblijf in Esbjerg. In het video laat Polman opnieuw niet het achterste van haar tong zien. Het 'hele verhaal' achter haar vertrek houdt ze voor zichzelf. De Oranje-speelsters wil vooral iedereen die haar heeft gesteund bedanken.

Esbjerg-afscheid Polman
"Het is een geweldige reis geweest, 9 jaar", zegt Polman. "Ik kwam hier als een jong meisje en nu vertrek ik als een 'volwassen meisje'. Dit is de manier niet waarop ik wilde eindigen. Als ik ergens aan begin, wil ik dat afmaken. Dit is niet de manier waarop ik tot ziens wil zeggen. Ik wil jullie laten weten dat jullie, Esbjerg, de fans, de vrijwilligers een speciaal plekje in mijn hart hebben."

Polman was in Denemarken zeer succesvol. Dit jaar belandde ze, ondanks een nog doorlopend contract, plots op een zijspoor. Esbjerg wilde van haar af en liet haar niet langer met de groep trainen. In een interview met AD liet ze in april nog weten dat ze erg aangedaan was door de situatie.

Strijder
"Als je na 9 jaar zo wordt behandeld, dat vind ik wel verdrietig", zei ze toen. "Ik hoop er echt op dat er een oplossing gevonden wordt." Die oplossing ligt dus ondanks alle hoop niet langer in Esbjerg. Waar Polman haar loopbaan voortzet, is nog niet bekend.