๐ŸŽฅ | EK: Nederlandse handbalsters pijnlijk onderuit tegen ontketend Duitsland

11 november 2022

De Nederlandse handbalsters zijn in het 1e duel van de hoofdfase van het EK kei-hard onderuitgegaan tegen Duitsland. In het Noord-Macedonische Skopje werd een prima 1e kwartier volledig weggegeven in het Boris Trajkovski Sports Center: 28-36.


Na de openingsfase was Oranje geen schim meer van de ploeg die fel aan de wedstrijd begon. Duitsland liep uit, Nederland kon het spel niet verdelen en liep letterlijk en figuurlijk achter de feiten aan. Angela Malenstein werd met 8 treffers topscorer. Oranje had de vorige 4 duels met de rivaal wรฉl gewonnen.

Afgang
Uitblinkster Alina Grijseels werd Speelster van de Wedstrijd namens Duitsland. In de slotfase kreeg Kelly Dulfer tot overmaat van ramp nog een directe rode kaart. Aankomende zondag speelt Nederland tegen Spanje (17.45 uur), woensdag wacht het duel met Montenegro. Oranje moรฉt alles winnen om door te kunnen gaan in de EK-poule.

Door het verlies staat Nederland er benauwd voor. Met nog 2 duels te gaan staat Oranje 5e in de groep. Een plek bij de eerste 2 is nodig om door te gaan. De ploeg van bondscoch Per Johansson is nu dus afhankelijk van anderen.