Nederlandse handbalsters beginnen WK met MONSTERZEGE op Puerto Rico: 55-15

3 december 2021

Zonder horten en stoten is de aanloop naar het wereldkampioenschap niet verlopen voor de Nederlandse handbalsters, die hun titel verdedigen. Maar in de openingswedstrijd tegen Puerto Rico in het Spaanse Torrevieja maakte dat helemaal niets uit, de bescheiden tegenstander werd vernederd met 55-15. Een recordzege!


2 Oranje-speelsters kregen in de aanloop naar het toernooi te maken met een positieve coronatest. Cirkelspeelster Merel Freriks herstelde op tijd, hoekspeelster Angela Malestein kan pas vanaf zaterdag aansluiten bij het team. Bovendien vertrok keepster Rinka Duijndam nog voor de start van het WK naar huis om persoonlijke redenen. Een vervangster is nog niet opgeroepen.

Lekker wisselen en uitproberen
In de eerste wedstrijd kon interim-bondscoach Monique Tijsterman naar hartenlust wisselen en dingen uitproberen. Estavana Polman, de beste speelster van de wonderlijke wereldkampioen in 2019, werd zo in de gelegenheid gesteld om meer wedstrijdritme op te doen. De opbouwspeelster lijkt op tijd weer speelklaar na twee operaties aan haar knie, de grote vraag blijft hoe Polman kan presteren in de zware wedstrijden.Hoekspeelsters delen de klappen uit
De doelpunten werden voornamelijk gemaakt door snelle hoekspeelsters als Bo van Wetering (8 keer) en Kelly Vollebregt (8), die mochten rennen en profiteren van de fouten van de armzalige tegenstander. En zo won Nederland met cijfers +40, nooit eerder wonnen de handbalsters zo dik.

Volgende slachtoffer wordt Oezbekistan
Een graadmeter was de wedstrijd totaal niet. Puerto Rico doet pas voor de 2e keer mee aan een WK, de ploeg kwalificeerde zich ten koste van Groenland. Zondag, als Nederland tegen Oezbekistan speelt, zal hetzelfde scenario zich voordoen. Pas dinsdag, tegen Zweden, volgt de eerste wedstrijd die er echt om gaat. Winst in de groep kan cruciaal zijn op weg naar de kwartfinale, volgens Tijsterman het minimale doel van haar team.