Het regent medailles voor Nederland op dag 2 van de Paralympische Spelen

26 augustus 2021

AFP
zijderveld-medailles-goud-zilver-nederland-teamnl-paralympische-spelen

Dag 2 van de Paralympische Spelen zit er zo goed als op en dat was een zeer succesvolle voor Nederland. De paralympische atleten staan na 2 dagen al op 5 keer goud en 3 keer zilver. Een ongekende prestatie.


Met die 8 medailles staat Nederland voorlopig op een 5e plek op de medaillespiegel. China gaat met al 8 keer goud aan de leiding. Na het eerste goud van baanwielrenner Tristan Bangma op woensdag, was het daarna de beurt aan zwemster Chantalle Zijderveld. Zij pakte zilver op de 50 meter vrije slag.

Dag 2: goud, goud, zilver en zilver
Op dag 2 van de Paralympische Spelen heeft Larissa Klaassen samen met haar pilote Imke Brommer bij het baanwielrennen voor het 2e goud van TeamNL gezorgd. Het Nederlandse duo was de sterkste op de tijdrit over 1000 meter.

Gouden zwemmers
Daarna was het weer de beurt aan de zwemmers. Rogier Dorsman (22) uit Heerjansdam pakte het eerste zwemgoud voor Nederland op de 400 meter vrije slag. Zijderveld pakte haar 2e medaille deze Paralympics door naar het goud te zwemmen op de 100 meter schoolslag.

Ook nog zilver
Liesette Bruinsma (400 meter vrije slag) en Lisa Kruger (100 meter schoolslag) pakten het zilver.

Goud nummer 5
Later op de Nederlandse middag kwam er zelfs een 5e gouden medaille bij. Sanne Voets pakte met haar paard het goud bij de individuele dressuurtest.