Fresia Cousiño Arias: 'Ontdekte via Facebook dat mijn vader een dubbelleven leidde'
i

Pro Shots

Fresia Cousiño Arias: 'Ontdekte via Facebook dat mijn vader een dubbelleven leidde'

Trevor Wagener • 15:28, 03-01-2023 / Laatste Update: 12:32, 07-01-2024

ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias heeft in een interview met LINDA.meiden een boekje open gedaan over haar familie. De 31-jarige verslaggeefster zei onder meer tegen het blad dat ze er via Facebook achter kwam dat haar vader een dubbelleven had.

Fresia is van Chileense afkomst aan haar vaders kant. Ze omschreef hem als een 'echte latino, typische macho'. Hij vluchtte voor de dictatuur naar Nederland waar hij haar moeder leerde kennen. Met haar kreeg hij Fresia en haar broer, waarna hij toen de presentatrice 12 was terugkeerde naar Chili.

Anders

Na de ontdekking op sociale media veranderde Arias' perceptie van haar paps. "Hij bleek een dubbelleven te leiden. Ik kwam erachter dat ik een halfzusje had." Ze vertelde dat ze geen idee had van haar bestaan. "Toen zij 8 was, wist ik het pas. Ze is nu 15."

Ze checkte zijn Facebook op zijn laptop. "Het viel op dat een vrouw zich had aangemeld op zijn account. Ik zag haar met en kindje en dacht meteen: 'dit is zijn andere gezin'. Die periode was heel ingewikkeld."

Familieband

De journaliste vond steun bij haar familie. "Mijn moeder, die van niets wist, zei altijd: 'ook al heeft hij het niet goed gedaan, hij is en blijft jullie vader.'" En toch: ze voelde zich geflashed. "Hij was mijn held, ik was een papa's kindje. Na die ontdekking ging ik aan alles twijfelen."

Ook werd ze wantrouwig. "Ik had moeite om mensen te vertrouwen. De enige op wie ik blind vaar, is mijn broer. Hij is er altijd voor mij geweest. Ik probeer altijd de positieve kanten te bekijken. Door alles zijn mijn moeder, broer en ik heel erg close geworden. Ik werd er sterker van."