Endeavour Group koopt ook bekritiseerd sport-entertainmentbedrijf WWE op

Trevor Wagener • 20:32, 03-04-2023 / Laatste Update: 00:34, 08-01-2024

'World Wrestling Entertainment', die show van de in het rondvliegende, acrobatische met stoelen en andere spullen gooiende-worstelaars, is niet langer meer in handen van de in opspraak geraakte Vince McMahon. De wereldwijd bekende worstelshow is sinds maandag in bezit van de Endeavour Group Holdings. Dit bedrijf bestaat onder meer uit MMA-organisatie UFC.

Lees ook: UFC-capo Dana White nog dikker miljardair na aandelenverkoop, ondernemer Elon Musk onder meer in bestuur

'Endeavour' is een wereldwijd live sport- en entertainmentbedrijf. De beursgenoteerde megafirma is, nadat het nu ook over de WWE beschikt, goed voor ruim 21 + miljard (!!!) dollar. De overname kwam niet zonder reden in de loop van 2022 in een stroomversnelling.

WWE verkoop aan Endeavour

In juni vorig jaar opende het openbaar ministerie een onderzoek naar seksueel wangedrag van WWE-baas Vince McMahon. De multimiljardair zou zich smerig hebben gedragen en schoof, toen het onderzoek al liep maar: the show must go on, dochter Stephanie naar voren om de WWE-zaken verder te regelen.

Wéér een maand later, op 22 juli, deed de oude McMahon (nu 77) afstand van zijn CEO- en voorzitterschap. Toen moest de echte justitiële ellende voor hem nog beginnen.

'Redding' WWE

Op 25 juli verklaarde WWE 'ongeregistreerde uitgaven', gedaan door Vince McMahon, te onderzoeken. Toen WWE in augustus van dat jaar bekendmaakte dat McMahon zo'n 19,6 miljoen dollar (!) uit zou hebben gegeven zonder 'de bonnetjes daarvan te hebben bewaard', leek het erop dat een eventuele terugkeer onmogelijk zou worden.

Leek, want afgelopen (6) januari keerde McMahon plots terug in de WWE-top om gelijk benoemd te worden tot 'uitvoerend voorzitter'. Ondertussen was Nick Khan uitgeroepen tot nieuwe CEO. Dochterlief Stephanie verliet, kort voordat het bedrijf door geldschieter Kirkland & Ellis ternauwernood werd gered van een faillissement, het schip tussen alle zaken door en leverde haar contract in. Deze maandag was de redding dus alsnog daar met de financiële overname door Endeavour. Wat. Een. Soapshow.