Nog meer tumult rondom Ronnie O'Sullivan: denkt aan stoppen na ruzie met de bond
i

Getty Images

Nog meer tumult rondom Ronnie O'Sullivan: denkt aan stoppen na ruzie met de bond

Rick Kraaijeveld • 20:39, 22-11-2023 / Laatste Update: 08:00, 07-01-2024

Ronnie O'Sullivan, de snookerlegende, is de laatste tijd wel erg veel in het nieuws. Laatst zei hij al een toernooi af omdat hij mentale problemen had. Nu denkt hij zelfs aan stoppen, nadat hij een aanvaring zou hebben gehad met de snookerbond. "Ik heb geen keus", zegt hij tegen de BBC in een interview.

Het zit hem in de keuzes van toernooien van O'Sullivan. De internationale bond wil niet dat hij erg veel - goed betaalde - toernooien speelt in China. "Als ik niet kan doen wat ik wil, veel spelen in China, dan zal ik nooit meer spelen. We staan op een kruispunt", zegt de 47-jarige snookerspeler.

De bond

De World Snooker Tour, zoals de bond heet, is er niet blij mee. Het zou daarom juist zijn dat hij veel toernooien van de bond, in Europa, heeft afgezegd. Ze dreigen nu met sancties als hij zo door blijft gaan. "Hier in Groot-Brittannië is niet genoeg prijzengeld om de moeite die ik doe te rechtvaardigen", vindt O'Sullivan.

"Als ik naar China ga, speel ik op geweldige locaties met veel publiek en voor veel geld. Ik vind het geweldig", legt hij uit. Dat snappen wij wel Ronnie. Hij is trouwens niet de enige die een sanctie boven het hoofd hangt. Er zijn meerdere spelers die hetzelfde riskeren.