Sportscholen blijven waarschijnlijk langer dicht: premier Mark Rutte denkt dat de lockdown zo blijft tot ná 2 maart
i

ANP

Sportscholen blijven waarschijnlijk langer dicht: premier Mark Rutte denkt dat de lockdown zo blijft tot ná 2 maart

Martijn Baars • 18:57, 18-02-2021 / Laatste Update: 04:22, 08-01-2024

Premier Mark Rutte denkt dat de lockdown in Nederland nog wel langer gaat duren dan tot 2 maart. Dat zei onze premier in de Tweede Kamer. Hij is 'weinig optimistisch' dat er versoepelingen kunnen komen vanaf de datum dat de huidige lockdown eigenlijk afloopt. "Ik ben er niet heel vrolijk over."

Het kabinet maakt dinsdag 23 februari bekend hoe het verder moet na die datum. "Ik ben weinig optimistisch over wat ons te doen staat de komende weken", aldus de premier tijdens het debat over de avondklok. Als er geen versoepelingen komen, betekent dat dus ook dat bijvoorbeeld sportscholen en zwembaden dicht blijven. Nog steeds niet lekker sporten dus!

'Razend spannend'

De premier is bezorgd over de oplopende besmettingscijfers, met name van de Britse variant die besmettelijker is dan het al bestaande virus. "Deskundigen zeggen dat 70 procent van de nieuwe besmettingen met die mutant is", zegt Rutte. Alle modellen wijzen er volgens hem op dat de 3e coronagolf eraan komt, zij het iets later dan gedacht. "Het is razend spannend."