🏴‍☠️ | Storm op zee, Nederlandse zeilster valt uit bed: 'Ik zie eruit als een piraat'

Emiel Versteeg • 15:54, 27-03-2023

De Nederlandse zeezeilster Rosalin Kuiper (27) heeft tijdens de Ocean Race een flinke tik gehad. Haar boot kreeg een beuk van een golf waardoor de Nederlandse uit haar bed viel. Dit gebeurde tijdens de 3e etappe van The Ocean Race, de grootste zeezeilwedstrijd van de wereld.

Aan haar val hield de Nederlandse een hersenschudding en een flinke wond boven haar rechterwenkbrauw over. Dat heeft haar Duitse team Malizia laten weten. Haar teamgenoten hielpen direct en ze wordt momenteel in de gaten gehouden door een wedstrijdarts. Gelukkig gaat het goed met haar en kan de boot doorvaren. Kuiper is de enige Nederlandse deelnemer in The Ocean Race.

'Ik denk dat het goed komt'

"Ik zie eruit als piraat Rosie", zegt Kuiper. "Het geschud van de boot is heftig, het bonst in mijn hoofd, maar ik denk dat het goed komt. Ik slaap veel en de jongens letten goed op me." Gelukkig voor Kuiper en haar team is de voorspelling dat het weer vanaf nu beter gaat worden! Dat is hopelijk goed nieuws voor team Malizia. Zij zijn namelijk koploper in de Ocean Race.

Langste leg ooit

In de 3e etappe van de Ocean Race varen de deelnemers van Kaapstad naar het Braziliaanse Itajai. Dat klinkt als een kort stukkie maar de deelnemers varen oostwaarts. Vandaar dat het de langste leg uit de 50-jarige geschiedenis van de wedstrijd is. De deelnemers moeten meer dan 23.500 kilometer zeilen!