Adrie van der Poel over plankjesprobleem: ‘Ik geloof Mathieu 100 procent dat hij het niet wist’

26 juli 2021

Wist hij het niet? Of wist hij het wel maar was hij het even vergeten? Had hij het moeten weten? Waarom wist hij het niet? De mountainbike-race van Mathieu van der Poel werd totaal verkloot doordat hij dacht dat er achter een rotsblok een plankje zou zijn neergezet, terwijl dat plankje dus ontbrak. Daardoor maakte hij een lelijke tuimeling, raakte hij op achterstand en moest hij uiteindelijk opgeven.


Mathieus vader Adrie van der Poel geeft in gesprek met Wielerflits zijn visie op de dag. Met een beetje tegenzin begint hij over het plankjesprobleem: "Heel de discussie die er is over het wel of niet weten van die plank, laat mij eigenlijk heel koud. Ik ben blij dat hij niets aan de val heeft overgehouden. Of het een fout is dat Mathieu niet wist dat die plank weg zou zijn in koers? Als hij 100% overtuigd is dat het er ligt, dan heeft hij dat echt niet geweten. Ik ken hem, ik geloof hem op zijn woord."

Vorm
Met de vorm en parcourskennis van MVDP zit het volgens pa Van der Poel wel snor. "Hij heeft het parcours de laatste dagen heel goed verkend, veel meer en vaker dan dat hij voor een Wereldbeker doet. Hij was ook in de conditie die hij wilde. Je ziet dat ook in de rondes na zijn val, waarin hij niet heel veel terrein verliest ten opzichte van de kop van de koers. Dat is niet evident na zo’n smak."

Trots
Hier spreekt dus een trotse vader. Een vader die gekrenkt is door de negativiteit die nu rondom Van der Poel heerst. "Het negatieve commentaar, dat doet me dan toch wel het meeste zeer. Ik heb nog niet uitgebreid contact met hem gehad. Ik weet dat ik hem in zulke situaties met rust moet laten, hij wil dit zelf verwerken."