🎥 | BAM! Afzwaaiende Caia van Maasakker pusht hockeysters naar olympisch goud

Trevor Wagener • 15:23, 06-08-2021 / Laatste Update: 08:59, 07-01-2024

GOUD! De Nederlandse hockeyvrouwen zijn olympisch kampioen geworden! In een zinderende finale werd Argentinië opzij gezet: 3-1! Hoofdrolspeelster was de afscheid nemende Caia van Maasakker. In haar 212e interland scoorde zij 2 keer! Het betekende de 4e gouden medaille in de geschiedenis voor de hockeyvrouwen.

Nadat Frédérique Matla de ploeg van bondscoach Alyson Annan via een strafcorner op voorsprong zette, sloeg de 32-jarige verdedigster 2 keer toe en eveneens vanaf de kop van de cirkel voor 2-0 en 3-0 en bracht zij haar totaal aan interlandgoals op 69.

GOUD

Kort na haar 2e deed Agustina Gorzelany iets terug namens Argentinië. Opvallend: ook zij benutte een strafcorner. Na 2 kwarten en dus rust doseerde Oranje en verdedigden zij de voorsprong. In het 3e en 4e kwart werd er ondanks goede kansen - waaronder 1 van Maria Verschoor - niet meer gescoord en dus was de gouden plak voor Oranje een feit!