Bibian Mentel heeft nieuwe uitzaaiingen: snowboardkampioene begint met afscheid nemen

5 maart 2021

ANP
Bibian Mentel

Artsen hebben uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen van de 3-voudig paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel en een behandelplan is niet meer mogelijk. Mentel heeft het advies gekregen om te starten met het afscheid nemen van haar dierbaren.


Bij Mentel werd op 27-jarige leeftijd botkanker geconstateerd, waarna een onderbeen werd geamputeerd. Daarna keerde de kanker maar liefst 15 keer terug. Ze kwam er altijd sterk uit, maar nu is het noodlot toch toegeslagen. Een behandelplan is uitgesloten, hebben de artsen haar verteld. Mentel zal afscheid nemen van haar familie en vrienden.

Blijven genieten
Ondanks het slechte nieuws, laat Mentel weten te blijven genieten van het leven. Op 9 maart zal ze een seminar geven. Afblazen is geen optie, laat de organisator weten. ‘Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat.’

In december lag Mentel nog in het ziekenhuis voor een rugoperatie. De oud-snowboardster moest onder het mes om een stukje wervel te laten verwijderen dat was beschadigd door een tumor.