🎥 | Dafne Schippers huilt na mislopen 200 meter-finale: ‘Wist gewoon niet waar ik stond’

2 augustus 2021

Dafne Schippers slaagde er bij de Olympische Spelen van Tokio niet in om de finale van de 200 meter te halen en baalde daar enorm van. Huilend stond de topatlete de NOS te woord.


Het zat er geen moment in, zei Schippers. "In het verleden had ik nog wel eens miracles, want die hoop moet je hebben al zat dat er nu gewoon niet in. Ik wilde er hard voor vechten, ook in baan 2, maar had te weinig energie en dat is moeilijk."

Lees ook: 'Dafne Schippers snapt na rugproblemen waarom ze niet meer de favoriet is'

Blessures en vorm
Schippers is qua vorm niet dezelfde Schippers als jaren terug. Aan status heeft niet ingeleverd in Japan, gezien de support die ze krijgt. "Ik weet waar ik het voor doe, want ik krijg hier superveel waardering en dat doet me ook echt goed. Nu komt alles eruit en is het logisch dat ik er zo bij sta."

Wel hield ze een gek gevoel over aan haar individuele Olympische Spelen. "Voordat dit begon, wist ik gewoon simpelweg niet waar ik stond. Je houdt wel de schijn op door 'komt goed' tegen jezelf te zeggen, maar toch." Ook gaf ze aan er helemaal doorheen te zetten. Haar pijnlijke rug speelde ook parten.

Mentaal
"Vaak heb ik gedacht van 'ja doei, ik ben er klaar mee' en wilde ik niet meer van de bank af komen door die rug", verwees Schippers naar haar kwetsuur. "Maar ik ben een enorme vechter, wil niet opgeven. Alleen is alles qua schema per dag aanpassen op een gegeven moment ook niet meer te doen."

Zitten de Olympische Spelen erop voor haar? Nee! "Ik ben nog supergemotiveerd voor de estafette. Ik zal al mijn energie die over is daarin stoppen."