🥉 | Die had ze nog niet! Suzanne Schulting moet genoegen nemen met brons op 1.500 meter

16 februari 2022

ANP
Suzanne Schulting

Suzanne Schulting heeft een medaille veroverd op de Olympische Winterspelen in Beijing die ze nog niet had: individueel brons! Schulting (24) zal balen, want ze was de topfavoriet voor goud. In Beijing heeft Schulting nu 2 keer goud, 1 keer zilver en 1 bronzen plak.


Choi Min-jeong veroverde het goud. De Zuid-Koreaanse was 4 jaar geleden op de 1.500 meter ook de beste. De Italiaanse Arianna Fontana bleef Schulting nipt voor en pakt zilver. Xandra Velzeboer (20) kwam niet in de buurt van de medailles en eindigde als 5e. De Belgische Hanne Desmet (trainingsmaatje van Schulting) werd 4e. De 3e Nederlandse deelneemster, Rianne de Vries, werd uitgeschakeld in de halve finale.

Nog geen individueel brons
Schulting beleefde haar shorttrackdoorbraak 4 jaar geleden. Als 20-jarige won ze goud op de 1.000 meter. Ook was er brons met de aflossingsploeg. Individueel brons had ze nog niet tot vandaag.

Toch zal ze niet tevreden zijn met haar collectie, die nu compleet is. Schulting wil altijd goud. Bovendien werd ze in de finale op een belangrijk moment ook nog eens gehinderd door de Chinese Han Yutong. Diezelfde Chinese ging er vroeg vandoor en Schulting moest kostbare energie verspillen om haar terug te halen.